‘İNANCIMIZDA ÇEVREYE DUYARLILIK EN ÜST SEVİYEDEDİR'

‘İNANCIMIZDA ÇEVREYE DUYARLILIK EN ÜST SEVİYEDEDİR

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Salih Berber, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in ‘Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz' hadisini hatırlatarak; İnanç değerlerimizde çevreye karşı duyarlılık en üst seviyededir” dedi.

 Saadet Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı Salih Berber, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve yönetim kurulu üyeleri ile İl Genel Meclis Üyesi Fahrettin Bayraktar’ın da katılımıyla istişare ziyaretleri kapsamında geçtiğimiz Cuma akşamı saat 20.00’da İnegöl Çevre ve Kültür Derneği’ni (ÇEKÜD) ziyaret etti. Ziyaret esnasında Belediye Başkan Adayı Salih Berber, ÇEKÜD Başkanı Selahattin Arslan’a çiçek takdim etti. Gerçekleştirilen ziyaret esnasında bir konuşma gerçekleştiren Saadet Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı Salih Berber, “Ziyaretlerimizin şu anki durağı İnegöl Çevre ve Kültür Derneğimize, kısa adı ile ÇEKÜD olarak bilinen derneğimize oldu. Çok değerli Dernek Başkanımız Selahattin Arslan hocamıza, yönetim kurulu üyelerine, bu derneğe katkı sağlayan herkese saygı ve hürmetlerimiz arz ediyoruz” dedi.

 

ÇEVRE MİRAS DEĞİL, ÇOCUKLARIMIZA AKTARACAĞIMIZ BİR EMANETTİR

ÇEKÜD’ün örnek çalışmalara imza attığını belirten Salih Berber, “Çünkü çevre derneği denince hep çevre konuları ile ilgilenir diye düşünülürken Çevre ve Kültür Derneğimiz hem çevre, hem de kültür konuları ile ilgileniyor. Bu anlamda ağaç dikme konusunda bir kampanya başlattınız ve başarı ile tamamladınız. Onun ötesinde burada mekânımızda çeşitli kurslar veriyorsunuz. Bu anlamda hem çevrenizi hem de kültürünüzü geliştiriyorsunuz. Özü ile bizim çevre bilincimiz kültürümüzden kaynaklanıyor. Kültürümüz de inancımızdan, İslâm’dan besleniyor. Bu anlamda biz Müslümanlar olarak çevreyi bir miras olarak görmüyoruz. Çevre babalarımızdan kalan bir miras değil çocuklarımıza aktaracağımız bir emanettir. Bunun için ihtiyacımız kadar çevre ile ilgileniriz, onun ötesinde gelecek nesillere aktarırız” şeklinde konuştu.

 

İNANCIMIZDA ÇEVREYE KARŞI DUYARLILIK ÜST SEVİYEDEDİR

İnanç değerlerinde çevreye karşı duyarlılığın en üst seviyede olduğunu aktaran Salih Berber, "Bu anlamda ‘Elinizde bir fidan olsa kıyametin kopacağını dahi görüyor olsanız onu dikin’ Peygamber Efendimizin hadisi gerçekten çok anlamlıdır. Bunun için sizlerin çalışmaları ile İnegöl’ümüz inşallah daha güzel olacak. Çevre konusunda da insanlarımızın duyarlı hale gelmesi lazım. Çevreyi düzenlemek elbette ki Belediye ve resmi kurumların işi olabilir ama çevreyi koruma da bir noktada milletin, halkın görevidir. Bu duygunun, çevreyi koruma ve güzel tutma duygusunun da geliştirilmesi lazım. Bunun için sizler bu çalışmaları yapıyorsunuz. İnşallah Allah nasip eder de bizler Belediye Başkanı olursak, rabbimizin takdiri, insanımızın tercihi olursa daha çok beraber çalışacağız. Zaten bunun şuanda örneklerini ortaya koyuyorsunuz. Birlik beraberlik içerisinde çalışmaları ortaya koyuyorsunuz. Allah’ın izni ile ufkumuzda pırıl pırıl, yemyeşil bir İnegöl var. İnegöl zaten Bursa’mızın özellikleri ile meşhurdur ama Bursa’mıza doğudan açılan kapı İnegöl’dür. İnegöl’e Mezit Boğazlarından giren insanlar yeşil ile kucaklaşıyor. İlk ilçe olan İnegöl’ümüze varan insanlar da aynı duyguyu, yemyeşil ve pırıl pırıl bir İnegöl’ü yaşaması lazım. Bizler de bu doğrultuda gayretlerimizi sürdüreceğiz. Sizlere burada emeği geçen kardeşlerimize, öğretmen olarak görev yapan hanımefendilere, beyefendilere, hocalarımıza ve buraya gelip faydalanan tüm insanlarımıza Saadet Partisi İnegöl Teşkilatı olarak ve ben de Belediye Başkan Adayı Salih Berber olarak başarılar diliyoruz, sağlık ve afiyet diliyoruz” dedi.

ARSLAN’DAN BERBER’E TEŞEKKÜR

Ziyaretlerinden dolayı Saadet Partisi İlçe Teşkilatı ve Belediye Başkan Adayı Salih Berber’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan İnegöl Çevre ve Kültür Derneği (ÇEKÜD) Başkanı Selahattin Arslan, “Salih Bey ve Ertan Bey, İnegöl’e ilk geldiğim zamandan beri yakinen tanıdığım temiz kardeşlerimizdir. Önce bir dostluğumuz var. Seçim çalışmalarınız Cenab-ı Hakk, bereketli, hayırlı, sağ duyulu, en güzel ortamlarda geçirmeyi nasip etsin. Cenab-ı Hakk inşallah İnegöl’ümüz için en güzel hizmeti icra edecek, en güzel çalışmaları yapacak, en Salih, en sahih, kültür değerlerimize ve inancımıza uygun çalışmaları icra edecek Başkanları İnegöl’e nasip etsin” dedi.

 

HATIRLANMIŞ OLMAKTAN DOLAYI MÜTEŞEKKİRİZ

Saadet Partisi’nin çok aktif ve yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu basın aracılığı ile gördüklerini belirten Arslan, “Enerjinize hayran kalmamak mümkün değil. Günler çok yoğun, dünya hayatı çok telaşeli buna rağmen bu yoğun hayat temposu içerisinde her akşam böyle bu kalabalık ile beraber bizi ve bizim gibi dernekleri ziyaret ediyorsunuz. Öncelikle hatırlanmış olmaktan dolayı müteşekkiriz” diye konuştu.

 

GÜNDEMİMİZDE KUR-AN’I KERİM MEAL YARIŞMASI VAR

Şu anda derneklerinin gündeminde Kur’an-ı Kerim meal yarışmasının var olduğunu aktaran Arslan, “Türkiye genelinde 5 kategoride Kur’an-ı Kerim meal yarışmamız var. Okullarda duyurular yapıldı, hazırlıklar devam ediyor. İnşallah 31 Ocak’a kadar 14 yaşına kadar bir grup, 14-19 arası Lise öğrencileri bir grup, 19 yaş üstü kardeşlerimizin de yarışmaya katılabileceği diğer bir grup var. Bir de bunun dışında din görevlisi olanlar için bir grup var. Aynı zamanda sizleri de ben bu yarışmaya davet ederim” şeklinde konuştu.

 

İYİLİKLERİN TEK YÜREK OLMASI LAZIM

İyilerin tek yürek olması gerektiğinin altını çizen Selahattin Arslan, “İyiliklerin ittifaklar ile asgari müşterekler ile en azından birliktelik olması lazım. Daha seçim ortamına girmeden ülke gündeminde, yurt genelinde sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Ben maalesef, seçim atmosferine yaklaşıldıkça ülke genelinde bu sıkıntıların yükselme eğilimi göstereceğini düşünüyorum. İnegöl büyük ama sonuç itibari ile sosyal çevre olarak birbirimize yakınız. Kırgınlıkların, tatsızlıkların yaşanmaması için çok seviyeli bir üslubun güdülmesine arzu ediyorum. Salih Bey’de de bu üslubu basından takip ettiğim kadarı ile görüyorum. Herkesin kendini takdim etmesi, ötekisinin işi ile uğraşmaması en güzeli. Çünkü insanlar zaten akıl sahibidir, aklını kullanacaktır insanlar.  Allah-u Teala gayretinizin karşılığını versin inşallah. Bizim inancımıza göre karşılık 2 tarafta da olur. Dünyada da olur ahrette de olur. İnşallah dünyada da ahrette de mükâfatlandırsın sizi” diye konuştu.

 

Saadet Partisi heyeti, ÇEKÜD ziyaretinin ardından ise Dağ-Der derneğini ziyaret etti.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07